Wie ben ik en waar ligt mijn expertise?

Veel van mijn cliënten zijn ondernemer of vrije beroepsbeoefenaar. Ik sta hen bij met de financiële en fiscale kennis van het ondernemen die ik in 25 jaar heb opgebouwd.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam na internationaal recht in New York (VS) gestudeerd te hebben. Ik heb mij aansluitend gespecialiseerd als advocaat in familie- en erfrecht en mij verdiept in de financiële aspecten hiervan. In 2004 heb ik de opleiding tot mediator afgerond.

Ik woon en werk in Rotterdam, een omgeving waar men van aanpakken weet en graag iets voor een ander wil betekenen. Dat past bij mij. Ik vind het waardevol mensen te adviseren en begeleiden in een moeilijke periode in hun leven. Ik begeleid mijn zaken op een juridisch professioneel manier, maar verlies het persoonlijke aspect van mijn cliënten niet uit het oog.

Ook buiten mijn directe werkkring ben ik actief. Ik ben regio-coördinator voor mijn beroepsorganisatie, de vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Daarnaast zet ik me in als bestuurslid van de Rotary Rotterdam-Alexander. Ik ben aangesloten bij de kwaliteitsregistratie van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).


In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd voor het rechtsgebied personen- en familierecht en erfrecht. Deze registratie verplicht elk jaar aanvullende opleiding te volgen in dit rechtsgebied. Mijn juridische kennis over het familie- en erfrecht blijft zo up-to-date. Verder neem ik deel aan diverse periodieke overleggen en intervisiegroepen. Zo houd ik mijn kennis op peil en bent u verzekerd van de vereiste kwaliteit. Meer informatie over mijn werkervaring en opleiding kunt u vinden op mijn  Linkedin pagina

Werkwijze

Een snelle en praktische aanpak is belangrijk bij familie- en erfrechtelijke geschillen. In de loop der jaren heb ik geleerd dat een oplossing in onderling overleg de voorkeur heeft. Het houdt het contact met de ander in stand.
Wanneer uw geschil mediation niet toestaat, begeleid ik u in het juridische proces, professioneel en gericht op een oplossing die precies bij u past. Ook dan is het van belang de dialoog te blijven zoeken; ik ben ervan overtuigd dat het bereiken van een oplossing in onderling overleg tot een beter en duurzamer resultaat leidt. Tijdens het hele proces treed ik samen met u op, als team. Ik geef u een gedegen advies tegen een goede prijs, zodat u steeds weet waar u staat.
Als mediator luister ik goed naar de onderliggende belangen en stel de juiste vragen om zo tot een oplossing te komen. Ik werk samen met een uitgebreid netwerk van notarissen, fiscalisten, accountants en psychologen. Mocht in uw zaak een andere specialist wenselijk zijn, dan zet ik, natuurlijk in overleg, graag mijn netwerk voor u in.

Ervaring

Ik heb 25 jaar ervaring op het gebied van echtscheidings- en alimentatiezaken en ben in dit vakgebied een vooraanstaand advocaat. Ik begeleid cliënten in complexe zaken op het gebied van het alimentatierecht en huwelijksvermogensrecht, zoals de berekening van alimentatie bij ondernemers en expats, de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, de verdeling van de gemeenschap van goederen en pensioenvraagstukken. Bovendien adviseer en procedeer ik over ingewikkelde erfrechtelijke kwesties, zoals over de omvang en verdeling van nalatenschappen, en de uitleg van testamenten en de geldigheid daarvan. Voorts begeleid ik vereffenaars en bewindvoerders bij de uitoefening van hun taken bij de afwikkeling van een nalatenschap.
Veel van mijn cliënten zijn ondernemer of vrije beroepsbeoefenaar die ik bijsta met mijn financiële en fiscale kennis van het ondernemen. Ik help hen bij de waardebepaling van de onderneming als ook bij de berekening van alimentatie.